Slovenskí parašutisti podporili zoskokom predčasne narodené deti

10.12.2013 17:36

TASR, 11. novembra 2013 17:50

Skupina 15 slovenských parašutistov sa rozhodla zapojiť do celosvetovej kampane "Socks for life".

Žilina 11. novembra (TASR) – Pätnásť slovenských parašutistov sa skupinovým zoskokom v tvare slova LIFE zapojilo do celosvetovej kampane na podporu predčasne narodených detí pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa predčasne narodených detí (17. november). TASR o tom informovala PR manažérka akcie Zuzana Morová.
Parašutisti podľa nej vytvorili na oblohe slovo LIFE z hesla celosvetovej kampane „Socks for life“ počas voľného pádu pri rýchlosti 200 km/h z výšky 4000 metrov nad letiskom Slávnica pri Dubnici nad Váhom. „Náročnosť zoskoku dokumentuje aj fakt, že na úspešné zobrazenie slova LIFE na oblohe potrebovali niekoľko tréningových zoskokov. Vytvorenie takéhoto tvaru počas voľného pádu je zároveň prvým svojho druhu v rámci skupinových zoskokov parašutistov na Slovensku. Najskúsenejší parašutisti z celého Slovenska sa ním zapojili do kampane, zameranej na podporu zvýšenia povedomia o problematike predčasného pôrodu, ktorú vyhlásila Európska nadácia zameraná na starostlivosť o novorodencov (EFCNI),“ uviedla Morová.
Zdôraznila, že poďakovanie za realizáciu zoskoku patrí Aeroklubu Dubnica nad Váhom, Parašutistickému klubu Slovenského národného aeroklubu a najmä samotným parašutistom. „Celosvetovú kampaň Socks for life zastrešuje v rámci Slovenska občianske združenie Malíček, ktoré v tomto týždni organizuje aj ďalšie podporné aktivity k Svetovému dňu predčasne narodených detí. Odborné konferencie v Bratislave (12. novembra) a v Prešove (15. novembra), benefičný koncert s odovzdávaním ocenení Purpurové srdce (12. novembra) v Justičnom paláci v Bratislave a v tento deň budú od 17. hodiny osvetlené na purpurovú farbu Bratislavský hrad, Divadelné námestie v Martine a súsošie Immaculata v Košiciach,“ dodala Morová.

Čítajte tiež na:

https://www.hlasnik.sk/zivot-v-meste/svetovy-den-predcasne-narodenych-deti/,

https://www.hlasnik.sk/zivot-v-meste/svetovy-den-predcasne-narodenych-deti/

https://www.sna.sk/site/index.php?option=com_content&view=article&id=581:slovenski-parautisti-pre-najmenich&catid=5:para&Itemid=7

 

 

Skupina 15 slovenských parašutistov sa rozhodla zapojiť do celosvetovej kampane \"Socks for life\".

Bratislava 11. novembra (TASR) - Pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa predčasne narodených detí (17. november) sa slovenskí parašutisti skupinovým zoskokom v tvare slova LIFE zapojili do celosvetovej kampane na podporu predčasne narodených detí. TASR o tom informovala PR manažérka podujatia Zuzana Morová. Skupina 15 slovenských parašutistov sa rozhodla zapojiť do celosvetovej kampane "Socks for life" zameranej na podporu zvýšenia povedomia o problematike predčasného pôrodu, ktorú vyhlásila Európska nadácia zameraná na starostlivosť o novorodencov (EFCNI). Zoskok sa uskutočnil nad letiskom Slávnica. V rámci Slovenska celosvetovú kampaň "Socks for life" zastrešuje občianske združenie Malíček, ktoré dlhodobo spolupracuje s EFCNI  a rodičovskými organizáciami podobného zamerania v zahraničí.

TASR · 11.11.2013 o 22:44
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR.

https://topnovinky.sk/clanok/2156/

https://www.dobrenoviny.sk/c/20085/slovenski-parasutisti-podporili-zoskokom-predcasne-narodene-deti

 

11.11.2013 17:50

Bratislava 11. novembra (TASR) - Pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa predčasne narodených detí (17. november) sa slovenskí parašutisti skupinovým zoskokom v tvare slova LIFE zapojili do celosvetovej kampane na podporu predčasne narodených detí. TASR o tom informovala PR manažérka podujatia Zuzana Morová.
Skupina 15 slovenských parašutistov sa rozhodla zapojiť do celosvetovej kampane "Socks for life" zameranej na podporu zvýšenia povedomia o problematike predčasného pôrodu, ktorú vyhlásila Európska nadácia zameraná na starostlivosť o novorodencov (EFCNI). Zoskok sa uskutočnil nad letiskom Slávnica.
V rámci Slovenska celosvetovú kampaň "Socks for life" zastrešuje občianske združenie Malíček, ktoré dlhodobo spolupracuje s EFCNI  a rodičovskými organizáciami podobného zamerania v zahraničí.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR