Immaculata na Hlavnej bude v utorok osvetlená na purpurovo

10.12.2013 17:31

Solidaritu a ocenenie rodinám predčasne narodených detí vyjadria v utorok purpurovým osvetlením sochy Immaculaty na Hlavnej ulici. Mesto Košice sa pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí zapojí do projektu Občianskeho združenia malíček.

Solidaritu a ocenenie rodinám predčasne narodených detí vyjadrí v utorok (12.11.) podvečer purpurovým osvetlením sochy Immaculaty na Hlavnej ulici. Informovala o tom dnes hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová. Purpurová farba symbolizuje Cenu Purpurové srdce, ktorá je udeľovaná osobnostiam podieľajúcim sa na starostlivosti o predčasne narodené deti. Podujatie vyjadruje podporu zainteresovaným rodinám a zároveň si dáva za cieľ zvýšiť osvetu o rizikách predčasných pôrodov, ako aj znižovať riziká, ktoré so sebou prinášajú.

"Počet predčasne narodených detí neustále narastá. Starostlivosť je pre rodičov mimoriadne náročná a často sa musia úplne vzdať svojho profesionálneho života. Aj preto sme sa rozhodli ich takýmto symbolickým spôsobom podporiť a poďakovať sa im za úžasnú prácu, ktorú pre spoločnosť robia," uviedol pri príležitosti realizácie projektu v Košiciach primátor Richard Raši. Do celosvetového projektu sa v rámci Slovenska okrem Košíc zapoja aj mestá Bratislava a Martin. Súčasťou podujatia je odborná konferencia, benefičný koncert a týždeň výchovy k manželstvu a rodičovstvu, ktorý sa uskutoční na všetkých stredných zdravotníckych školách na Slovensku.


Čítajte viac:https://kosice.korzar.sme.sk/c/7002453/immaculata-na-hlavnej-bude-v-utorok-osvetlena-na-purpurovo.html#ixzz2lfG5mHjK

https://kosice.dnes24.sk/socha-immaculaty-sa-rozsvieti-na-purpurovo-akcia-na-podporu-predcasne-narodenych-deti-164860